24 Ağustos 2014 Pazar

Türkiye'ye Hoş Geldin Funda

Bugün bu güzel İstanbul'un insanları benim için ikiye ayrıldı; çevik kuvvet polisleri ve normal insanlar.. Naçizane hükümetimiz halkından o kadar korkar olmuş ki, 5-10 kişinin belli başlı yerlerde bir araya gelmesini kendileri için potansiyel bir tehlike olarak görür olmuşlar. Kahraman polis ile önlerini kesmiş, grup tarafından gelen ilk itiraz ile TOMA'yı hazır etmişler..

Evet, bugün bütün bunları yaşadım. Bir fark ve bir eksik ile. Bisikletliydik ve sayımız 150-200 arasıydı..

Bugün(24 Ağustos 2014) Hollanda'dan bir kadın geldi İstanbul'a. İsmi Funda, Funda Müjde. Engelli bisikletiyle, elleriyle pedal çevire çevire 4.000 km'yi devirdi ve geldi buraya. Kendisine İstiklal'deki Hollanda konsolosu tarafından konsoloslukta bir karşılama töreni hazırlandı. Bizler de Funda ile Galeria AVM önünde buluşup sahil yolundan doğru Taksim'e gitmek üzere yola koyulduk.
Eminönü
Son derece temiz bir şekilde geçti bu yol. Hatta Taksim'e varana kadar trafik polisleri bizlere destek amaçlı eskortluk bile ettiler. Ve artık hükümetin korktuğu, ilk yok etmek istediği simgenin içerisindeydik; Taksim Meydanı.

Amacımız İstiklal Caddesinin sol tarafından doğru 2'şer 3'erli ilerleyerek Oda Kule'nin karşısındaki Hollanda Başkonsolosluğuna ulaşmaktı. Lakin bizi ilk karşılayan Hollanda konsolosu değil, çevik kuvvet ekibi oldu. Bu karşılamayı bir incelik olarak görüp kendilerine teşekkür etmek isterdim. Ancak amaçları bizi İstiklal'e sokmamak olunca söylemek istediklerim pek de tatlı sözler olmadı. Karşımızda bir çevik kuvvet seti, bizler itiraz ediyoruz, itirazımız sonucunda ikinci çevik kuvvet grubu yan tarafımıza yanaşıyor, arkamızda ise TOMA, bugün benim için BİMA(Bisikletlilere Müdahale Aracı). Bize alternatif yol gösteriyorlar(Şişhane yönüne ilerleyip Oda Kule içerisinden geçmek) ve bizim de amacımızın protesto olmaması ve tatsızlık istemememiz bu öneriyi kabul etmemizi zorunlu kılıyor.

Türkiye'ye hoş geldin Funda Müjde !

Nihayetinde bu yoldan varıyoruz konsolosluğa. Arada bombacısı da kaynar mı, teröristi de dalar mı diye bakmadan hepimizi sorgusuz sualsiz içeriye aldılar. Zafer ve teşekkür konuşmaları yapıldı, eğlenceye geçildi ve bu şekilde günü bitirdik.

Türkiye'de toplanmak yasak. Hatta artık durmak da yasak. Twitter kullanmak yasak. Yasak oğlu yasak...

Burası Türkiye Funda. Türkiye'ye hoş geldin.


http://t24.com.tr/haber/elleriyle-pedal-cevirerek-hollandadan-geldi-polis-istiklale-giris-izni-vermedi,268633

http://www.habermono.com/53095-omurilik-felclisi-bisikletcinin-3-bin-500-kilometrelik-coskusu-istiklal-caddesi-nde-kabusa-dondu-haberi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder